Nis

Okul Rehber Öğretmenimiz Neriman Kıvrak, 8. Sınıf öğrencilerimize LGS bilgilendirme konferansı düzenledi...

Nis

28 Mart günü saat 14.00 da LGS bilgilendirme ve Lise Türleri ile ilgili veli semineri okulumuz rehberlik servisi tarafından yapılmıştır.

Din Kültür ve Ahlak Bilgisi öğretmenleri ve öğrencilerimizin

Mrt

Dilimizin Zenginlikleri projesi kapsamında okulumuzda Mesnevi'den Hikayeler konulu çalışmalar yapılmıştır.

Mrt

İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Adem ŞİMŞEK, Şube Müdürlerimiz Ayhan  CIRIK, Süleyman TOPRAK, Mersin Halk Eğitim Müdürü Halit ÇOBAN ve Müdür Yardımcısı Yasemin YALDIZ SELBİ    Veli bilgilendirme toplantısına katılarak İlçemizde yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdiler

Mrt

İçrmizde yapılan matematik bilgi yarışmasında başarılı olan öğrencilerimizi ve emeği geçen öğretmenlerimizi tebrik ederiz.

Mrt

"Kişisel Güvenlik ve Suçtan Korunma " kapsamında, şiddet, ihmal, istismar, taciz, internet medya kullanımı, evde, okulda, sokakta, parkta uyulması gereken konular hakkında bilgilendirme yapılmıştır.

Mrt

SINAVLA ÖĞRENCİ ALACAK ORTAÖĞRETİM KURUMLARINA İLİŞKİN MERKEZÎ SINAV BAŞVURU VE UYGULAMA KILAVUZU

Mrt

Müdür bey başarılı öğrencileri makamında kabul etti.

Mrt

Türkiye’nin ve dünyanın kaderini değiştiren 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 109. yıl dönümünde; işgalcilere geçit vermeyen aziz şehitlerimizi, milletin yaralı bağrında bağımsızlık umudunu yeşerten Anafartalar Kahramanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve vatan için canlarını feda eden tüm şehitlerimizi saygıyla, minnetle ve rahmetle anıyoru

Mrt

Girişimcilik haftası yapılan törenle kutlandı.

Mrt

12 Mart 1921 tarihinde TBMM´de yapılan oylama sonucunda Mehmet Akif´in şiiri, İstiklal Marşı olarak kabul edilmiştir. Mehmet Akif Ersoy, verilen 500 liralık ödülü "Ben bu şiiri para için yazmadım." diyerek Türk ordusuna bağışlamıştır. Mehmet Akif, İstiklal Marşı´nı kitabı Safahat´a niçin koydurmadığı sorulduğunda "O benim değil, milletimindir." cevabını vermiştir.

İstiklal Marşı´nın bestelenmesi için yarışma düzenlenmiş, bu yarışmaya 24 besteci katılmıştır. 1924 yılında Ankara´da toplanan seçici kurul, Ali Rıfat ÇAĞATAY´ın bestesini kabul etmiştir. Bu beste 1930 yılına kadar çalındıysa da 1930´da değiştirilerek Cumhurbaşkanlığı Orkestrası Şefi Osman Zeki ÜNGÖR´ün hazırladığı bugünkü beste yürürlüğe konmuştur.

Millî marşımız, milletimizin hiç değişmeyen bağımsızlık karakterinin yakın çağdaki büyük tezahürü olan ve Mustafa Kemal ATATÜRK önderliğinde gerçekleştirilen Kurtuluş Savaşı içinden çıkmıştır. Millî marşımız, Türk milletinin "medeniyet denilen tek dişi kalmış bir canavar" tarafından yok edilme niyet ve teşebbüslerine karşı verilmiş bir kavganın içinden doğmuştur. Onun için adı "İstiklal Marşı"dır.

Mehmet Akif, son günlerinde, hasta yatağında yatarken kendisine İstiklal Marşı için "Acaba yeniden yazılsa daha iyi olmaz mı?" diye bir sual sorulmuş. Akif'in şu cevabı, bu marşın neyin destanı, neyin mahsulü olduğunu anlatacak bir vecizedir:

"O şiir bir daha yazılamaz, onu ben de yazamam; onu yazmak için o günleri görmek, o günleri yaşamak lazım. Allah, bir daha bu millete bir İstiklal Marşı yazdırmasın."

Mrt

Her yıl Mart ayının ilk haftası (1-7 Mart) ülkemizde “Yeşilay Haftası” olarak kutlanmaktadır. Yeşilay Haftası; ülkemizin de önemli halk sağlığı sorunlarından biri olan ve bağımlılık yaptığı bilinen sigara, alkol ve diğer tüm bağımlılık yapıcı maddelerle mücadeleyi içermektedir.

Mrt

Bilişim; insanların teknik, ekonomik ve toplumsal iletişimde kullandığı ve bilimin dayanağı olan bilginin, düzenli ve akla uygun bir biçimde, özellikle bilgisayarlar ve benzeri elektronik aygıtlar aracılığıyla işlendiği, bilgi ve iletişimin bir araya geldiği bilim dalıdır. Bilişim bilimi kapsamında kullandığımız teknolojiler ise dilimizde Bilişim teknolojileri olarak ifadesini bulmaktadır.

Mrt

“Bu gece kalkılacak sahur ile başlayacak olan Ramazan ayı, Müslümanlar açısından, birlik, beraberlik, yardımlaşma ve dayanışmanın zirveye çıktığı aydır. On bir ayın sultanı Ramazan ayının başta ülkemiz olmak üzere tüm İslam âlemine hoşgörü, barış, huzur, sağlık ve bereket getirmesini dileriz. Hayırlı Ramazanlar...”