Ahi Evran İmam Hatip Ortaokulu

Adres
3 Ocak Mah. Cemalpaşa Cad. No1/B Akdeniz / MERSİN Okulumuz mersin eski merkez otogarının arkasında bulunuyor. Tüm çevre yolu vasıtaları ile ulaşım mümkündür. Mersin merkez otogarının güneyinde Denizcilik Anadolu Meslek Lisesinin yan tarafındadır.
Vizyon
Ülkemizin ve dünyamızın ihtiyaç duyduğu din, bilim, sanat ve kültür alanlarında yetkin, kültürel mirası değerlendirebilen, yaşanan hayatı yorumlayabilen, problemlere çözüm üretebilen, ahlaki olgunluğa sahip, inançlı fertler yetiştiren bir okul olmaktır.
Misyon
İnsana, aileye, topluma, düşünceye, özgürlüğe, ahlaka ve kültürel mirasa saygı duyan;bilgili, kültürlü, başarılı, kendine güvenen, kendi değerlerimizle birlikte insanlığın ortak kazanımları olan evrensel değerleri özümsemiş, kişilikli, inançlı fertler yetiştirmektir.
KLİMA
Ulaşım
Otogardan geçen tüm çevre yolu vasıtaları ile ulaşım mümkündür. Belediye Otobüs Durağı okulumuz önündedir.
Yerleşim Yeri
Mersin eski merkez otogarının güneyinde Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi ile AKİB Zafer Çağlayan Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Arasında bulunmaktadır.
il:1 km, İlçe:1 km