T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
MERSİN / AKDENİZ - Ahi Evran İmam Hatip Ortaokulu

TARİHÇE

Okulumuz 2010-2011öğretim yılında TOKİ tarafından inşa edilen Üç Ocak Mahallesindeki binada eğitim öğretime başlamıştır. 2014-2015 Eğitim öğretim yılına kadar Ahi Evran Ticaret meslek lisesi olarak Hizmet vermiştir. 2014-2015 Eğitim öğretim yılından itibaren Ahi Evran İmam Hatip Ortaokulu olarak hizmete girmiştir.

             Okulumuz tek bina olup 4 katlıdır. Binamız 2010 yılında yapılmıştır. Okulumuzda 16 adet derslik bulunmaktadır. Müdür odası,  1 adet Müdür Yardımcısı odası, 1 adet memur odası, öğretmenler odası, Rehberlik odası, Destek eğitim odası, veli görüşme odası bulunmaktadır. Ayrıca Konferans Salonu, Bilgisayar laboratuvarı, Kodlama Atölyesi, Z-Kütüphane ve Fen Laboratuvarı, Resim Atölyesi, Spor salonu, Arşiv ve Depolar bulunmaktadır. 

              Okulumuz 6 yıllık genç bir okul olmasına rağmen bir kısmı Ulusal olmak üzere,  il ve ilçede pek çok başarıyla adını duyurmuştur. Başarılarımız ve Faaliyetlerimiz bölümünde haberlerimize ulaşabilirsiniz.

Okulumuz 6 yıllık tarihinde LGS İlçe ve İl Derecesi, Münazara Yarışması İlçe Birinciliği, Şiir ve Kompozisyon yarışmaları dereceleri, Erasmus Plus Projeleri, e-Twinning Projeleri, Beslenme Dostu Okul ve Beyaz Bayrak Sertifikaları ile çok sayıda sosyal projeye de imza atmıştır. 

Okulumuz Bilişimle Üretim Pilot Okuludur. Bu kapsamda  Mersin'de 3 Türkiyede 120 Pilot okuldan biridir.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 16.11.2015 - Güncelleme: 14.05.2020 12:45 - Görüntülenme: 2252
  Beğen | 6  kişi beğendi